Over Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden zowel bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs als via vrijetijdsactiviteiten.

 

Anno 2018 is Passionate Bulkboek verantwoordelijk voor de educatieve projecten Jonge Jury, De Inktaap, Dag van de Literatuur en Er Was Eens. Daarnaast organiseert Passionate Bulkboek voor docenten de Dag van het Literatuuronderwijs. Op de vrijetijdsmarkt organiseert Passionate Bulkboek Geen Daden Maar Woorden FestivalWrite Now! en de Anna Blaman Prijs.< >Deze projecten resulteren in circa dertig uitvoeringen op jaarbasis, uiteenlopend van een workshop schrijven voor vijftien jongeren in Groningen, de viering van de Jonge Jury Lokaal tot de Dag van de Literatuur voor vijfduizend scholieren in de Doelen te Rotterdam.  De organisatie biedt enerzijds grote landelijke activiteiten aan in met name in haar standplaats Rotterdam, maar zoekt tevens haar doelgroep op in de regio.

 

Passionate Bulkboek heeft zeven medewerkers in dienst en maakt daarnaast gebruik van de inzet van freelancers. Voorts beschikt de organisatie over gemiddeld zes stagiairs en ruim honderd vrijwilligers die incidenteel bijdragen aan het tot stand komen van met name de grootschalige uitvoeringen. De organisatie houdt kantoor aan de Westersingel 16 in Rotterdam en deelt het pand met Poetry International.

 

Passionate Bulkboek is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Dat houdt in dat bij erfenissen, schenkingen en giften aan Passionate Bulkboek en/of haar activiteiten belastingvoordelen gelden voor de gever. Meer informatie over ANBI en de doelstellingen van Passionate Bulkboek.

 

Webshop


Meld Je AanMeld Je Aan

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden

Volg onsVolg ons


Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer