Educatie

Passionate Bulkboek biedt educatieve projecten aan voor vmbo, havo, vwo én mbo en pabo om het lezen te bevorderen. Bent u actief bezig met leesbevordering? Wilt u een project dat naadloos aansluit op de kerndoelen én uw huidige lesmethode? Wilt u aansluiten op de belevingswereld van uw leerlingen? En wilt u kant-en-klare lespakketten die weinig extra werk opleveren? Maak dan gebruik van de educatieve projecten van Passionate Bulkboek. Hieronder vindt u het aanbod in het huidige schooljaar. Regel uw deelname meteen en ga voorbereid het nieuwe jaar in.

Er Was Eens

Er Was Eens

Er Was Eens laat vmbo-leerlingen, mbo-leerlingen en pabo-leerlingen op een actieve manier kennismaken met literatuur. Leerlingen lezen met elkaar een boek dat aansluit op hun belevingswereld. Het boek dient als inspiratiebron voor hun eigen verhaal.

Kosten voor deelname zijn € 15, - incl. BTW, per leerling. Deze prijs is inclusief een leesboek voor alle leerlingen in de klas, digitaal lesmateriaal, een gastles op school door een schrijver en een bundel waarin alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd voor alle deelnemers. Koop uw kaarten in de webshop en kijk voor meer informatie op www.erwaseens.nu.
 

WEBSHOP

FACTSHEET

WEBSITE

De Jonge Jury

De Jonge Jury

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury.

Uw school kan geheel kosteloos meedoen aan de Jonge Jury. Via de webshop kunt u gratis ons pakket les- en promotiemateriaal bestellen, waarmee u een project kunt opzetten. U ontvangt onder meer posters, lesbrieven en stemansichtkaarten.

Op 6 juni 2018 kunt u voor €14,75 per leerling de Dag van de Jonge Jury vieren in TivoliVredenburg in Utrecht. Er zijn workshops, interviews en gesprekken met schrijvers, een fantastisch podiumprogramma en de dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury. U kunt ook voor €425,- de Dag van de Jonge Jury meemaken in uw eigen lokaal. U krijgt voor deze prijs een bezoek van een auteur, een lesbrief voor uw leerlingen en u kunt de dag afsluiten door live mee te kijken naar de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury. Het is ook mogelijk de livestream te volgen en een lesbrief te ontvangen voor €4,75 per leerling. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Meer informatie vindt u op www.jongejury.nl.

WEBSHOP

FACTSHEET

WEBSITE

De Inktaap

De Inktaap

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van Nederland, waarbij leerlingen worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van drie literaire prijzen en zich verdiepen in actuele Nederlandstalige literatuur. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotmanifestatie op dinsdag 13 maart 2018 in De Doelen in Rotterdam.

Kosten voor deelname zijn € 10, - incl. BTW, per leerling. Deze prijs is inclusief de (e-)boeken, de handleiding met lessuggesties en toegang tot de slotdag (let op: beperkte capaciteit!). Op www.inktaap.org schrijft u uw leerlingen in voor De Inktaap. De genomineerde titels zijn WIL (Jeroen Olyslaegers), De tolk van Java (Alfred Birney) en Rivieren (Martin Michael Driessen). De Inktaap 2018 gaat van start op 1 oktober 2017.

WEBSHOP

FACTSHEET

WEBSITE

Dag van de Literatuur

Dag van de Literatuur

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in de Doelen in Rotterdam. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste eendaagse literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo'n 5.000 bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig.

Toegangskaarten voor de Dag van de Literatuur kosten € 17.50 per persoon. De Dag van de Literatuur zal weer plaatsvinden in maart 2019. Meer informatie is te vinden op www.dagvandeliteratuur.nl.

WEBSHOP

FACTSHEET

WEBSITE

 

Dag van het Literatuuronderwijs

Dag van het Literatuuronderwijs

De Dag van het Literatuuronderwijs is een eendaags symposium waar elke twee jaar docenten, schrijvers, letterkundigen, wetenschappers in educatie en media- en bibliothecarissen elkaar ontmoeten met een gezamenlijk doel: kennis vergaren en delen rond actuele thema's in het literatuuronderwijs.

De prijs voor deelname aan de Dag van het Literatuuronderwijs is €225,- incl. btw en lunch, congresmap en toegang tot het digitale Handboek Literatuuronderwijs 2019-2020. Aan leraren in opleiding wordt de entree aangeboden met een studentenkorting. De volgende editie vindt plaats in november 2018. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhetliteratuuronderwijs.nl.
 

WEBSHOP

FACTSHEET

WEBSITE

 

Volg onsVolg ons


Meld Je AanMeld Je Aan

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden

Webshop


Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer